Scoor je rijbewijs bij FOKKE

boek nu je gratis proeflesHoe zit dat?

Zorg jij ook dat je bestuurdersstoel juist staat afgesteld? Hier volgen een viertal tips om je stoel zo goed mogelijk af te stellen voor je autorit.

4 tips voor een juiste en veilige afstelling van je autostoel.

  1. Begin met de zithoogte in te stellen. Hoger is beter, maar uiteraard moet je kruin niet te dicht bij het dak komen.
  2. Ga goed achterin je stoel zitten. Stel de stoelafstand zo in dat je benen met ingedrukt koppelingspedaal of rempedaal ( bij automaat ) nog een kleine hoek maken. Bij het indrukken van de pedalen dus nooit echt strekken.
  3.  hoek tussen je bovenbeen en de rug moet rond de 110 graden zijn. Iets meer dan "haaks". Dus zorg dat je het stuurwiel met licht gebogen armen kunt beetpakken. Zorg dat je schouders ook tegen de rugleuning blijven steunen, wanneer je aan het stuurwiel draait.
  4. De hoofdsteun is geen hoofdkussen, maar moet liefst een centimeter of drie achter je hoofd zweven. Ideaal: bovenkant hoofd op gelijke hoogte met bovenkant hoofdsteun.

Bij een onjuiste afstelling van de stoel is de kans op breuken bij een impact vele malen groter. En moet je een noodstop maken en de afstand tot de pedalen ( koppeling en rem ) is te groot, dan wordt het lastig om op tijd tot stilstand te komen. Dit is omdat je de pedalen niet volledig kan intrappen, je moet je benen gaan strekken met alle gevolgen van dien.E-mailen
Bellen
Map
Info