Scoor je rijbewijs bij FOKKE

boek nu je gratis proefles10 irritante uitspraken als je rijles hebt ...

  1. "Hoe gaat het met je rijles?" Deze hoor ik het vaakst, het liefst net in een week dat het niet zo goed ging. Ik antwoord meestal met een "Mwah, gaat wel." (klinkt beter dan "Het ging niet zo goed") Het gesprek is wel gauw voorbij, want mensen verwachten niet dat je erover door wilt praten.
  2. "Ik deed er ( mooi getal ) lessen over." Heel fijn, maar jij bent niet de standaard. Ik ben geen natuurtalent en dat weet ik. De meeste mensen die dit zeggen, rijden vaak heel gevaarlijk. En dat wil ik echt niet!
  3. "Je bent al anderhalf jaar aan het lessen. Wordt het niet tijd om je rijbewijs te halen?" Ik ga alleen de weg op als het veilig is. En als ik er genoeg vertrouwen in heb. Als ik me er niet goed over voel, weet ik gewoon dat ik niet de weg op durf. Met rijangst ben je verder van huis. Daarnaast heb ik niet iedere week les. Mijn rijinstructeur gaat ook wel eens op vakantie ( en ik ook, dat loopt nooit gelijk ).
  4. "Haha, lesauto's haal ik altijd in." of " bij lesauto's ga ik altijd bumperkleven." Grapjas, dat kan soms voor gevaarlijke situaties zorgen. Ik ben al vaak genoeg ingehaald ( het liefst over het verdrijvingsvlak ) door mensen die vonden dat ik te traag reed. De rijinstructeur adviseert altijd om iets boven de maximumsnelheid te rijden ( 53 in plaats van 50 ), zodat je minder wordt ingehaald en er voor minder gevaarlijke situaties wordt gezorgd. Ik kan dit soort stoerdoenerij niet zo waarderen, want je hebt zelf ook in een lesauto gezeten.
  5. "Had je niet beter op je achttiende kunnen lessen?" Hell no, ik mocht vanwege medische redenen niet rijden. Ik durfde toen niet eens een proefles te nemen, omdat ik bang was dat ik het nooit zou kunnen.
  6. "Je kunt nog altijd in een brommobiel gaan rijden" Oh, maar dat is niet wat ik wil. Er is niets mis met een brommobiel, maar als ik alleen in de stad wil rijden, gebruik ik de fiets wel.
  7. "Oh, maar ( naam beruchte rijschool ) helpt iedereen aan een rijbewijs!" En juist van deze rijschool komen de meeste leerlingen met roadrage en asogedrag. Nee, dank je. Mijn huidige rijschool bevalt me prima, ik weet precies wat ik aan mijn instructeur heb.
  8. "Waarom ga je in deze tijd je rijbewijs halen als er straks zelfrijdende auto's zijn?" lieve schat, heb je de krant wel eens opengeslagen? Dan weet je dat de techniek nog lang niet uitontwikkeld is. En dat je nog steeds verkeersinzicht moet hebben om daar veilig in te rijden. En het winnende lot in de loterij.
  9. "Mensen die er meer dan ( standaard getal ) lessen over doen zouden van mij niet meer de weg op mogen." Mooi dat jij dan niet de regels bepaalt. Sommige mensen doen er gewoon langer over , omdat hun zelfvertrouwen en assertiviteit moet groeien.
  10. "Het is niet erg om een keer voor je theorie te zakken. Bijna niemand haalt zijn theorie in een keer." Leuk, maar ik haal mijn theorie-examen toch liever in een keer. Dat kost mij minder tijd en geld. Ik leer liever in een keer goed. 

E-mailen
Bellen
Map
Info