Scoor je rijbewijs bij FOKKE

boek nu je gratis proeflesBlauw bloed, blauwe diesel in Sneek

Tijdens de Elfwegentocht van 1 t/m 14 juli as. in Friesland, zal rijschool Fokke een bijdrage leveren aan het fossielvrije streven van de Gemeente SWF. Rijschool Fokke rijdt vanaf 3 april reeds fossielvrij door Sneek door het gebruik van blauwe diesel als nieuwe brandstof voor de lesauto, een Audi A3 Sportback.

Wat is er zo bijzonder aan de blauwe diesel die rijschool Fokke nu dus al tankt? Blauwe diesel wordt gemaakt van plantaardige afval oliën. Blauwe diesel bevat minder water, het verbrandt schoner en de brandstof is zuiverder. Blauwe diesel wordt gemaakt van afval en is daarom ook een bijdrage aan de circulaire economie. Het bevat afvalproducten van plantaardige oliën die eerst een voedseldoel hebben gediend. De afvalproducten die vrijkomen zodra de grondstof is klaargemaakt voor menselijk consumptie, worden normaal gesproken gestort of verbrand. Nu worden de afvalproducten gebruikt om blauwe diesel van te maken. Er wordt nog voortdurend onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om nog meer restafval zo te bewerken dat het geschikt is om blauwe diesel van te maken, zoals: oude autobanden, cellulose ( oud papier ) en algen. Al met al een prima ontwikkeling die zeker een bijdrage zal leveren aan een schoner milieu. Blauwe diesel bevat immers minder water, het verbrandt schoner en de brandstof is zuiverder. Het gevolg is dat blauwe diesel na verbranding veel minder uitlaatgassen produceert dan fossiele diesel. Dit noemen we emissiearm. 

Rijschool FOKKE vindt het belangrijk om middels het tanken van de blauwe diesel ook de leerlingen te betrekken in een meer milieubewuste rijstijl. Tijdens de rijopleiding zal hieraan voldoende aandacht worden besteed. Zodanig dat de leerling na het behalen van zijn of haar rijbewijs een bewuste keuze gaat maken over de vorm van vervoer. Wil ik wel zelf een auto aanschaffen of doe ik dat middels een collectief, door gebruik te maken van een elektrische deelauto bijvoorbeeld. Ook wordt er tijdens de rijopleiding van de leerlingen van rijschool Fokke in Sneek aandacht besteed aan Het Nieuwe Rijden.

Het Nieuwe Rijden is een rijstijl die met moderne, computer-gestuurde motoren in nieuwe auto's brandstofbesparend werkt. Sinds 2006 is Het Nieuwe Rijden een verplicht onderdeel in het praktijkexamen. 

E-mailen
Bellen
Map
Info